Без държавна помощ за пчеларите до края на годината

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

До края на годината няма да има държавна помощ за българските пчелари. Това е станало ясно на среща между протестиращи пчелари и заместник-министъра на земеделието и храните Явор Гечев. Информацията предаде ИА „Фокус”, позовавайки се на председателят на общинската организация на Съюза на българските пчелари в Шумен Даниела Челебиева.

Челебиева посочи, че исканията на българските пчелари са за финансиране от 60 лева на пчелно семейство. Тя допълни, че проблемите в сектора са много, сред тях и изкупните цени на пчелните продукти, които не са променяни от 5 години. Освен това според приета нормативна уредба пчеларите нямат право да продават директно продуктите си. Това и един от проблемите, който е бил поставен за решаване пред експертите от земеделското министерство, допълни Челебиева. Тя бе категорична, че протеста на пчеларите ще продължи, тъй като отговорите които са получили на вчерашната среща не ги удовлетворяват.

Даниела Челебиева каза още, че протестите ще продължат и следващия национален протест ще се състои на 13 ноември в Пловдив, където ще бъде открит и единственият в страната паметник на пчелата.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама