България ще сезира Общия съд на ЕС заради изключване от финансиране по линия на ЕФГЗ

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

България ще сезира Общия съд на ЕС заради изключване от финансиране на мерки, направени по линия на Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ). Одобрение за тази позиция на страната ни даде Министерски съвет по време на днешното си заседание, предадоха от пресслужбата на институцията.

Страната ни настоява за отмяна на решението на Европейската комисия, тъй като Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ е допуснала нарушение на принципите на прилагане на правото на ЕС, насоките за финансови корекции и секторното законодателство в областта на финансирането. Също така е приложена неточна процедура по уравняване на съответствие поради липса на регламентирана процедура за изключване на финансиране от страна на ЕС, в случаи на несъответствие с международен характер.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА