Видео

България работи върху закон за браншовите организации

temida sad zakon
Автор: Агрозона
Споделена0

Страната ни работи усилено върху създаване на закон за браншовите организации и френският опит е ценен за България – това каза Явор Гечев, заместник-министър на земеделието и храните, по време на среща с президента на Националната федерация на кооперативите във Франция „КООП Дьо Франс” Филип Манген и вицепрезидента на европейската фермерска организация „Копа-Коджека“ Кристиан Пес. Срещата се състоя във Франция по време на Международния салон по земеделие SIA 2014.

Кристиан Пес изрази готовността на френската страна да предостави експертизата си на техническо, законодателно и експертно равнище. Пес обърна внимание върху нуждата от професионален диалог на европейско ниво като изрази готовността си за съдействие за представянето на наши браншови организации в европейската асоциация.

Резултат от срещата беше и договорка за осъществяване на двустранни визити на експертно равнище в най-кратки срокове.

Зам.-министър Гечев коментира още: „Чрез новата Програма за развитие на селските райони предвиждаме мерки за насърчаване на сдружаването на земеделските производители за постигане на по-висока конкурентоспособност”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *