България и Сърбия заедно срещу ветеринарните болести

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Работна среща между ветеринарните власти и ловци от България и Сърбия се проведе в Ниш, съобщават от БАБХ. Това се случи в рамките на проект “Съвместна информационна система за оптимизация на процесите “Едно здраве” в трансграничния регион“.

Болестите не зачитат държавни граници и затова трябва да има общ унифициран подход в предотвратяване появата на заболявания. „По-добре е да се занимаваме с превенция, отколкото с лечение“…, каза д-р Теодора Петкова, ръководител на проекта. Проектът е съвместна инициатива между България и Сърбия и има за цел да укрепи териториалното сближаване между граничните териториални звена и да подобри системата за контрол по отношение здравето на домашните и дивите животни и хората в целия пограничен район. Важен е резултатът от проекта, който ще даде една функционираща информационна мрежа, включваща в себе си не само електронна система за обмен на информация, но и екип от експерти и специалисти, и унифицирани процедури. Това ще доведе до ефективна превенция и контрол на заболяванията в целия трансграничен регион.

Финансирането на проекта е по Програмата за трансгранично сътрудничество ИПП   България – Сърбия.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА