България и Нидерландия задълбочават сътрудничеството в аграрния сектор

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути
Република България и Кралство Нидерландия съгласуванд проект на съвместна декларация за сътрудничество в областта на селското стопанство. Документът е знак на приятелство и добро партньорство между двете страни, стана ясно по време на среща между министъра на земеделието и храните Васил Грудев и Н. Пр. Том ван Орсхот, съобщават от пресцентъра на министерството. С подписването на декларацията ще се разработи стратегия за развитие на българския оранжериен сектор, сътрудничество в областта на животновъдството, аграрната наука и образование, както и популяризиране на създаване на организации на производители.

Министър Грудев и посланик Том ван Орсхот обсъдиха актуални проблеми във връзка с преодоляване на щетите за фермерите заради руското ембарго. Министърът запозна посланика с мерките, които са били обсъдени преди дни на Съвета на министрите на земеделието в Брюксел. Той подчерта, че ще се работи в посока намиране на нови пазари и реализиране на промоционални програми за земеделски продукти.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements