БАБХ с масирани проверки за предстоящите празници

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

12 409 проверки от началото на месеца извършиха инспектори към Българска агенция по безопасност на храните в цялата страна

Във връзка с предстоящите празници Великден и Гергьовден, инспектори към Българската агенция по безопасност на храните извършиха 2 815 извънредни проверки в цялата страна, като пикът на проверките предстои. Проверяват се обектите за производство и търговия с храни, препакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, пазари и борси.

В резултат на проверките са издадени 64 предписания и са съставени 12 Акта за установяване на административно нарушение. Инспекторите към Българската агенция по безопасност на храните са възбранили и бракували 732 килограма продукти от животински произход, от които 78 килограма трупно агнешко месо без идентификационна маркировка и документи за произход, констатирано от инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град  Бургас и 650 килограма месо с неустановен произход, констатирано при съвместна проверка от инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Русе и Полицейското управление – Две Могили.

Във връзка с официалния текущ контрол, инспектори към Българската агенция по безопасност на храните извършиха 9 594 проверки от началото на месеца. Проверявани са обектите от търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за търговия с храни. В резултат на проверките са издадени 489 предписания, съставени са 96 Акта за установяване на административно нарушение. Възбранени и бракувани са 2 034 килограма хранителни продукти от животински и неживотински произход. На 5 обекта е наложена мярка за временно преустановяване на дейността.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА