БАБХ ще проведе традиционната среща за подготвянето на туристическия бранш за предстоящия летен сезон. На 15 март във експертите от агенцията ще представят основните изисквания, които бизнесът трябва да спазва с настъпващия летен туристически сезон.
На срещата са поканени асоциации на ресторантьори, хотелиери, дружества и фирми, заети в ресторантьорския и хотелиерския бранш. Ще бъдат разгледани актуални теми по отношение съхранението, приготвянето, предлагането и търговията с храни:
- Доставки на суровини и храни – документация и състояние на храните.
- Персонал – квалификация, здравен статус, лична хигиена и обучение.
- Технологична обработка на суровините и храните.
- Хигиенна поддръжка на повърхности, технологично оборудване и помещения.
- Отстраняване на отпадъците – употребявани мазнини, кухненски отпадъци.
- Обработка срещу вредители.
- Организирано хранене на деца и ученици.
Срещата ще се проведе под формата на дискусия и затова от ОДБХ-Варна приканват за активно участие на представителите на бизнеса.
Целта на срещата е осигуряването на безопасно приготвяне, съхранение и предлагане на храни, респективно повишаване качеството на предлаганата кулинарна продукция, което да доведе до повишаване на услугата „хранене“ в ресторантьорския и хотелиерския бранш.