„Животновъдство под лупа“ е темата на януарския брой на списание „Агрозона“. Какво се случва в сектора у нас, какви са тенденциите и добрите примери, четете в текстовете: „Малко ферми с много животни“, „Животновъдният бранш иска дългосрочна стратегия за развитие“, „Има такава история“, „Овцевъдството излиза от кризата заради евросубсидиите“, „65% от месото у нас е от птици“ и други.
Рубриката „Моят бизнес“ представя производител на аспержи: „Аспержи от трапезата на Фердинанд“.
Интервюто на броя е със Светла Василева, председател на ФНСЗ: „Нашите членове са удовлетворени дори от малките победи“.
Традиционните страници, подготвени от експертите по европейски програми на „Агробизнес Консултинг“, разглеждат Тематичната подпрограма за развитие на малки стопанства.
Анализът на броя е „След дъното: Цените на зърното и млякото пълзят нагоре.“
От практиката – вижте календар на фермера за януари.
Кулинарната зона предлага сирене по шопски в тиква с овче сирене.
Под заглавието „Сладко и горчиво от сърцето на Европа“ предлагаме разходка до Брюксел.