Агробизнесът търси кредити за новия земеделски сезон

Евелина Николова
Евелина Николова
4 Минути

„Агрион Финанс“ отпуска кредити и лизинг по облекчена процедура и съкратени срокове

В началото на новия земеделски сезон малки фермери и големи земеделски стопани започват подготовка за подсигуряване на бизнеса си. Голяма част от земеделците не получават субсидии, нямат дълга кредитна история  или достъпът им до банково кредитиране е силно ограничен, тъй като процедурите са тромави, а документацията, която се изисква от финансовите институции, е изключително тежка. Все повече земеделски производители търсят алтернативни източници  осигуряване на изгодно кредитиране, с което да финансират дейността си през следващата финансова година. Те разчитат изцяло на компании като „Агрион Финанс“, която да им помогне да развиват модерно и ефективно земеделие.

Дружеството, което е сред най-активните на пазара на земеделски кредити,  разработи специализирани финансови продукти, които изцяло отговарят на нуждите на агробизнеса. „Агрион Финанс“ предлага стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

Компанията  не поставя ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. Няма таван за финансирането, като се прилага индивидуален лимит за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди. Дружеството е предвидило опция и за гратисен период на плащанията, а погасителните планове са съобразени с възможностите на фермерите.

Процедурата за отпускане на кредити от „Агрион Финанс“ е максимално облекчена, а сроковете са значително съкратени, категорични са от компанията. От фермерите не се търсят гаранти, бизнес-планове, баланси или други счетоводни документи. Единственото, което компанията иска в залог, е земеделска земя или друго недвижимо имущество.  На парцелите се прави безплатна оценка за пазарната им стойност, като финансирането може да достигне до 100% от оценката. Не се изисква такса за разглеждане на документи и такса за ангажимент. За физическите лица е предвидена възможност и за оборотно рефинансиране до размера на вече погасената главница.  Максималният размер на кредита не зависи от размера на дохода на физическото лице, а се определя от залога.

Експертите на „Агрион“ съдействат и за набавяне на необходимите за отпускане на кредита документи. Ако се налагат правни консултации, Агрион предлага безплатни такива, благодарение на факта, че за дружеството работят едни от най-добрите юристи в областта, с огромен опит в сферата на сделките със земеделска земя.

Агрион дава възможност клиентите на финансовото дружество да разполагат с пари, винаги, когато им потрябват. На желаещите може да се отпусне кредитна линия, при която се плащат лихви само на реалната сума, която хората използват. „Агрион Финанс“ гарантира прозрачни условия за целия период. На земеделските производители се предоставя и възможност за лизинг на земята, която са избрали. Предвидена е възможност за финансиране и на разходите по прехвърляне на имота.

Щастливи сме, че все повече начинаещи и малки фермери се обръщат към нашите продукти и ние им помагаме да започнат развиването на сериозно земеделие по европейски стандарти, казаха от „Агрион Финанс“. Условията и възможностите да финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора.

За всички, които искат да купят земя, без да плащат накуп за нея, „Агрион“ предалата до 100% финансиране при лизинг на земеделска земя. Оценката за избраната земя безплатна и се извършва от експертите на „Агрион“ за лизингополучателя  Предвидена е и възможност договорът да влезе в сила без първоначално самоучастие. Срокът на погасяване е максимум 10 години, като гратисният период по главницата е до 12 месеца. Обезпечението, което „Агрион“ изисква, е закупената земеделска земя. Клиентите на компанията не плащат такса за ангажимент и за разглеждане на документи.

Евелина Николова е завършила Стопанската академия Димитър Ценов в гр. Свищов. Работи в Отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2017 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА