“АГРА 2014” се похвали с 29% повече посетители в сравнение с 2013 година

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

С 29% повече са посетителите на Международната селскостопанска изложба „Агра 2014“ през първите три дни в сравнение със същия период на предишното издание. Това сочат данните от информационната система на Международен панаир Пловдив, където се провежда форумът, съобщиха от панаира. Над 22 500 гости от страната и чужбина са дошли от 4 до 6 март включително. Очаква се до събота, когато изложението приключва, техният брой да надхвърли прогнозираните 30 000.

Изключителният интерес се дължи на атрактивните експозиции, демонстриращи най-модерните технологии, техника, оборудване, инвентар за растениевъдството и животновъдството, семена и посадъчен материал, софтуерни решения за агробизнеса, научни разработки. „Показани са 69 иновации, половината от които от световен мащаб. Изложбата наистина е уникална, респектираща и аз се радвам, че сме я организирали”, коментира бизнесменът Георги Гергов. „Когато един бранш е в подем, неговото представяне е блестящо, защото изложенията отразяват онова, което става в действителността, заяви той. Панаирът може да даде сцена за изява, но на нея показва своя реален облик един или друг сектор от икономиката”, обясни Георги Гергов. Той определи сегашното издание на изложбата като най-силното от 2007 г. насам и подчерта, че това се дължи не само на Международен панаир Пловдив, а и на активността на фирмите, както и на направените сериозни стъпки за развитие на селското стопанство от страна на правителствата през последните години. Силното присъствие на компании и организации от чужбина доказва, че в България агробизнесът има бъдеще и сме на правилния път, заяви Георги Гергов. Според него „Агра 2014“ засилва престижа и на панаира, и на българското селско стопанство. Изложението потвърждава подема в отрасъла не само с това, че е по-голямо, а и с качеството на експозициите, заяви министърът на земеделието и храните проф. д.с.н. Димитър Греков при откриването. „Агра“ ще бъде отворена за посещения до 14 часа на 8 март. Гостите имат шанс да спечелят награди, осигурени от Международен панаир Пловдив: храсторез, водна помпа и моторна пръскачка. Печелившите талони ще бъдат изтеглени в последния ден.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама