Още месец е отворен приемът по подмярка 4.2

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Подмярката за инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти бе ревизирана по време на приема

Още месец се приемат проектни предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. (ПРСР) е отворен. Общият размер на бюджета, предвиден по процедурата, е в размер на над 387 млн. лева, а проектните предложения могат да бъдат подавани до 17.30 часа на 25.02.2022 г.

Кандидатите ще могат да заявяват проекти за инвестиции, насочени към подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната промишленост. Чрез подмярката ще се стимулира по-добро използване на факторите за производство, въвеждане на нови продукти и подобряване на качеството и безопасността на храните и тяхната проследяемост.

Допустими за подпомагане ще бъдат дейности, насочени към въвеждане на нови продукти, процеси и технологии, включително къси вериги на доставка, подобряване на качеството и безопасността на храните и тяхната проследяемост, опазването на околната среда и устойчиво и цифрово управление на процесите в производството.

Подмярка 4.2 бе ревизирана по време на приема, заради което той бе временно преустановен и отново отворен.

Пълният пакет документи по процедурата е публикуван на официалната страница на Министерството на земеделието, храните и горите и в ИСУН 2020.

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА