Издадоха 23 акта за нарушения при внезапна проверка на 50 складове за дървесина

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Екипи на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите – София, Пазарджик, Кюстендил и Смолян извършили внезапна проверка на 50 склада за съхранение и преработка на дървесина на територията на община Разлог, съобщиха от ИАГ.

Проверката е извършена на 17- ти март, като в част от проверените обекти горските служители са открили нарушения. Съставени са 23 акта по Закона за горите като дейността на един от обектите е спряна. Най-често срещано нарушение в обектите за съхранение и преработка на дървесина, горските служители констатират неотговаряща на изискванията система за видеонаблюдение, несвоевременно водене на електронен дневник, съхранение на немаркирана дървесина.

Продължават засилените проверки на екипи на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции за извършване на нерегламентирани дейности в горските територии с висока концентрация на нарушения в страната.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА