WWF стартира програма за младежки иновации на тема „Бъдещето на храната“

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Кандидатури по програмата ще се приемат до 28 март 2021 г.

 

Програмата за младежки иновации на WWF България Panda Labs поставя началото на своя  втори семестър – „Бъдещето на храната“. В него природозащитници, ментори и десетки младежи от цялата страна рамо до рамо ще търсят варианти за устойчиво и екологично производство и снабдяване с храна. Платформата за кандидатстване  вече е отворена, като крайният срок за регистрация е 28.03.2021 г., съобщиха от WWF.

Организация на хекатона

Основните герои в програмата са младежи на възраст между 15 и 25 години с афинитет към науката, технологиите, иновациите и/или предприемачеството. Те участват в хакатон и работят в отбори между 3 и 5 души, като търсят решения на глобални екологични и социални предизвикателства. Младежите са насочвани от лектори от науката и бизнес средите, както и от доброволци-фасилитатори, и използват методологията „дизайн мислене“, която насърчава генерирането на нестандартни и алтернативни решения.

Награди за победителите

Отборите-победители, преложили най-впечатляващите идеи, получават възможността да се включат в мастърклас в рамките на седмица и да учат и работят в най-съвременни лабораторни условия заедно с професионалисти от различни сфери на науката, както и с представители на доказано успешни стартиращи компании. Основни критерии за определяне на победителите са: екипната работа, оригиналността на идеята и до каква степен тя може да се приложи в реални условия.

МОСВ, отпадъци, Agrozona.bg

Младежите търсят и решение на проблема с отпадъците

Първият хакатон на Panda Labs приключи преди броени дни. Двадесет отбора, съставени от 88 амбициозни и креативни младежи, потърсиха решение на проблема с отпадъците. Те работиха в продължение на два дни и половина почти без почивка, за да завършат своите предложения. Огромната конкуренция затрудни експертното жури, което след сериозни дискусии открои оригиналната идея за отопление чрез еко-капсули от кафе, както и създаването на две мобилни приложения, стимулиращи рециклирането на отпадъци.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама