Бракониери избягаха от схватка със служители на ИАРА на Варненското езеро

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

След подаден сигнал на 112 от любители рибари за бракониерски набези във Варненското езеро, в близост до село Страшимирово, служители на РК Варна извършили проверка на посоченото в сигнала място, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

След като служителите на реда пристигнали на езерото, установили лица извършващи стопански риболов с хрилни мрежи. Нарушителите обаче  забелязали  контролните органи на ИАРА и успели да избягат, като след себе си изоставили уредите и средствата, послужили за извършване на деянието.

От водите на Варненското езеро са извадени от работно положение немаркирани мрежи с обща дължина 150 м. Иззета е и лодката, която също е без маркировка, както и придружаващия инвентар. От ИАРА не съобщават дали има предприети административни мерки и издаване на акт за нарушение на ЗРА, макар и към неизвестни извършители.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА