България вече е част от управлението на EFSA

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

България изпрати своя пръв представител в управлението на Европейския орган по безопасност на храните (EFSА) – проф. Георги Георгиев, директор на Центъра за оценка на риска по хранителната верига. Той бе избран да бъде член на Управителният съвет на EFSA. Това е изключителен успех и престиж за България, тъй като страната ни до този момент не е имала представител в УС на EFSА.

Проф. Георги Георгиев е магистър по ветеринарна медицина.  Кариерата му включва работа в  Националния Диагностичен и Изследователски Ветеринарно медицински институт – София, както и Центъра за оценка на риска по хранителната верига.  Работи в областта на оценката на риска по отношение на здравеопазването и хуманно отношение към животните, биологичните рискове и репродукцията на животните, зоонозните заболявания, биологичните опасности, свързани с храните и антимикробната резистентност.

От 2018 г е назначен за директор на Център за оценка на риска по хранителната верига.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА