Работата на МЗХГ позволи да се запазят ставките на същите нива, въпреки увеличените площи

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

В лицето на министър Танева и екипа и винаги сме срещали  разбиране и желание за подобряване на Схемата, категорични са от Съюзът на Дунавските овощари

Съюзът на Дунавските овощари изрази позицията си във връзка със спекулациите относно изказване на Министър Танева за начина на разпределяне на средствата по обвързаната подкрепа.

„Ние като браншова организация, защитаваща правата на нашите членове, през последните години работим активно с Министерството по предотвратяване на възможности за измами. Всяка година след обсъждане с бранша се прави нотификация с промени, целящи достигане на повече средства до производителите в чуствителния сектор плодове и зеленчуци.“, споделят от Съюза.

„В лицето на министър Танева и екипа и винаги сме срещали  разбиране и желание за подобряване на Схемата. Недоброжелателни производители е имало и ще има, но нашата цел е да пресечем порочните практики още преди да са се зародили. Мярката за по-интензивни проверки на терен от страна на ДФ „Земеделие“ идва като предложение от бранша, с цел средствата по Схемата за обвързана подкрепа да достигнат най-справедливо до производителите.“, коментират още те.

По тяхно мнение, показаното видео с изказването на Министър Танева е извадено от контекста и не показва реалността. „На практика стореното от министерството през последните години позволи ставките да се запазят на същите нива, въпреки увеличение на площите, при константен бюджет.“, заключват те.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА