Достойна двойна годишнина – 100 години Земеделски синдикат в България и 30 години от създаването на ФНСЗ

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Федерацията на независимите синдикати в земеделието отбелязва днес достойна двойна годишнина – сто години Земеделски синдикат в България и тридесет години от създаването на ФНСЗ. По повод юбилея председателят на организацията Светла Василева публикува поздравително писмо с адрес към синдикалните председатели и всички синдикалисти.

„През изминалите 100 години преминахме през трудности и изпитания, борби и протести, но вървяхме напред заедно и израснахме – организационно, професионално и експертно. Влагахме усилия и парчета от себе си, за да пазим жива вярата на работещите хора в солидарността като обществен принцип, за да защитаваме справедливостта и отстояваме обществено признание и уважение към труда на хората в земеделието. В тази сложна и често агресивна към синдикатите и наемния работник социална среда винаги сме залагали на цивилизованите индустриални отношения, на социален диалог, воден с  толерантност, дипломатичност, баланс и добър тон“, посочва в писмото Светла Василева.

„Днес глобализацията и европейската ни свързаност поставят нови предизвикателства пред трудовите хора, а необходимостта от защита и солидарност надхвърля границите – на държави, на икономически сектори, на обществени групи. Общите европейски въпроси налагат обща синдикална стратегия и отговори. Нашата Федерация е конструктивен и  авторитетен социален партньор и уважаван член на ЕФФАТ и Международна синдикална организация. Това е естествено признание за последователността и амбициозността на синдикалните ни лидери в тяхната синдикална работа, водени от уважението към и защита на достойнството на Човека“, посочва председателят на ФНСЗ и допълва:

„Гордеем се, че Федерацията на независимите синдикати от земеделието е развиваща се и модерна организация, здраво стъпила върху традициите и достиженията на синдикалното движение и с амбицията за принос към Европейския социален модел, отговаряща на предизвикателствата на нашето време.“

„Влагахме усилия и парчета от себе си, за да пазим жива вярата на работещите хора в солидарността като обществен принцип, за да защитаваме справедливостта и отстояваме обществено признание и уважение към труда на хората в земеделието.“, коментира Валентина Васильонова, която е вицепрезидент на Федерация на независимите синдикати в земеделието (ФНСЗ) и президент на Европейската федерация на синдикатите от земеделието, храните, туризма (EFFAT).

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА