Откриха най-голямата козеферма в България край Чепеларе

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Козеферма на площ 1500 кв. м бе открита в родопското село Богутево, съобщи общинската пресслужба в Чепеларе. Фермата по европейски стандарти е изградена с финансиране по Оперативна програма “Развитие на селските райони”, а поектът е на стойност близо 2 млн. лева.

Новата ферма е инвестиция, която допринася и за популяризиране на туристическата марка “Чепеларе – зеленото сърце на България”, където се произвеждат екологично чисти продукти. Това е заявила на откриването кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Според общинската пресслужба това е най-голямата в страната козеферма. В нея се отглеждат млеконадойни кози и мъжки екземпляри за възпроизводство от породата саан. Напълно автоматизирана система за хранене ще изключва риска от замърсяване на храната, така че да се гарантира истински екопродукт на надморска височина 1111 м, уточнява пресслужбата.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА