На вълнолома във Варна вадят морска врана

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути
Рибата е рядка, но много вкусна на скара

Рибарите от Морската гара във Варна вадят морска врана, разкриха за ИА “Черно море” очевидци. Пускат въдици (стръв – скарида, морски червей) на стената на вълнолома. Там в момента рибата пасе по камъните.

Морската врана се движи по двойки, има сребристо тяло и сиво-черна окраска на гърба си. Обитава подводни скали и подмоли, но за съжаление е доста рядка.

Понякога се лови в таляните, но по-често я отстрелват харпунджиите. Изключително вкусна, със специфичен морски оттенък – за приготвяне на скара. Ако ви я предложат някъде – не пропускайте да я опитате.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама