Интерактивен музей с вкус на бира

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Ако сте истински фен на бирата, не трябва да пропуснете да посетите Музея на бирата, който се помещава в бирарията Stiegl в Залцбург и е разположен на площ от 5000 квадратни метра. Преди да ви е минала мисълта, че музеите не са по Вашия вкус, трябва да отбележим, че това никак не е типичен музей. Напротив, той е интерактивен и бирени истории в него дебнат отвсякъде.

Посещението започва с кино прожекция, посветена на кехлибарената напитка и чаша студена бира. След това посетителите тръгват по стъпките на пивоварството и неговата история, запознават с различните суровини, които се използват за приготвяне на пивото. По желание и заявка екипът на музея може да Ви поднесе и ястие, придружено от бира, която му подхожда.

Тук ще имате възможност и да надникнете „зад кулисите“ на бутилирането на пиво, а в пивоварната се затварят 90 хиляди бутилки на час. Друга тайна „от кухнята“, която ще разберете, е че водата, която се ползва в производството, не търпи никаква преработка. Влага се в бирата точно във вида, в който идва от извора – „свежа, чиста и натурална“, гласи надпис в музея

Освен за самия производствен процес, можете да научите и много за развитието на самата марка през годините – представени са различни варианти на бутилки, използвани за продажба на пивото, колекционерски шишета, както и разнообразни варианти на етикети. Любителите на старото оборудване и автентичните халби също ще намерят на какво да се възхитят. Запазени са и експонати от миналото на пивоварната – книги, пишеща машина, писалище.

По-творчески и еко настроените посетители ще оценят експозицията от забавни предмети, изработени от кенчета – игри, хеликоптерчета. Естествено, към музея има и сувенирен магазин, от който можете намерите какви ли не находки на бирена тематика.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА