Службата за съвети в земеделието кани фермерите на демонстрация в козеферма

Агрозона
Агрозона
2 Минути

Демонстрация на тема „Отглеждане на месодайни кози порода „Боер. Иновативни системи за целогодишно производство на сочни зелени фуражи“ ще се проведе утре във ферма “Агро Юстина” от 11 часа. Организатор е Националната служба за съвети в земеделието. Стопанството, което е разположено в местността около с. Устина, Пловдивска област е специализирано в производство на месо и разплодни кози от породата “Боер”. Козефермата е една от 4-те пилотни ферми за виртуални (онлайн) демонстрации в България по Работен пакет 4 на проект „Взаимно обучение: достъп до иновации чрез демонстрации (Peer-to-peer learning: accessing innovation through demonstration)” (проект PLAID) финансиран по Програмата за научни изследвания и иновации на ЕС “Хоризонт 2020”.

По време на демонстрацията ще бъде споделен опит за прилагането на технологията за хранене през зимата на козите порода „Боер“ с уникални биологични, стопански и функционални характеристики. Ще бъде демонстрирана иновативната система за целогодишно производство на сочни зелени фуражи Тревомат (TrevoMat) в резултат на хидропонно отглеждане на покълнали житни, технически и маслодайни семена. Технологията е с изключително висока хранителна стойност за домашните животни – крави, птици, коне, свине, овце и кози. Фуражът се произвежда в непрекъснат цикъл през цялата година, с минимални разходи за изхранване на животните и с минимално участие на труд.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА