Започна обновяването на базата на НПГГС “Христо Ботев” – Велинград (снимки)

Георги Узунов
Георги Узунов
4 Минути

В НПГГС “Христо Ботев” гр. Велинград се проведе официална церемония “Първа копка” във връзка с изпълнението на проект “Обновяване и доизграждане на материално-техническата база на Професионалната гимназия по горско стопанство, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз.

Първото събитие от програмата бе организираната по проект пресконференция във фоайето на учебното заведение.

В нея участваха д-р Костадин Коев – кмет на община Велинград, инж. Иван Делчев – управител на фирмата-изпълнител “ДЕЛЧЕВ ИНЖЕНЕРИНГ” ЕООД, инж. Стефан Шулев – директор на НПГГС “Христо Ботев”, инж. Али Мареков – председател на Общински съвет – Велинград, Исмаил Моллов – зам.-кмет на община Велинград, Мартин Богоев – управител на фирмата “Богоев консулт” ЕООД, осъществяваща строителен надзор по проекта, инж. Радка Русева – ръководител на проекта и Бояна Кирилова – PR на община Велинград.

В началото на пресконференцията инж. Радка Русева представи под формата на презентация подробна информация по проекта. Тя запозна присъстващите с общата и специфичните цели на проекта, целевите групи, дейностите и очаквани резултати.

IMG_1745

Във връзка с изпълнението му ще бъдат изградени двуетажна многофункционална масивна сграда, включваща физкултурен салон, заседателна и фитнес зала. По проекта ще бъде повишена също и енергийната ефективност на сградата на гимназията.

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев заяви, че отдавна следи отблизо работата на НПГГС “Христо Ботев”. Градоначалникът не пропусна да изрази своето задоволство от професионализма, с който се работи тук от страна на ръководство и преподаватели. Д-р Костадин Коев бе оптимист, че строителните работи по проекта ще приключат до честванията по случай 70-годишнината на НПГГС “Христо Ботев”, които са планирани за месец юни 2019 г.

npggs

Управителят на “Делчев Инженеринг” ЕООД инж. Иван Делчев увери, че фирмата ще се справи качествено и в срок с проекта.

“От днес започваме да сбъдваме една мечта”, така характеризира истинската стойност на проекта директорът на НПГГС “Христо Ботев” инж. Стефан Шулев. Той подчерта значимостта на неговото изпълнение за учебното заведение. Инж. Шулев припомни, че първият работен проект за изграждане на физкултурен салон в училището, датира от далечната 1960 г. Директорът на НПГГС “Христо Ботев” – Велинград не спести похвали за неуморния труд на ръководителя на проекта инж. Радка Русева.

IMG_1805

Много емоционално изказване пред присъстващите направи София Ключкова. Известната с активната си гражданска позиция общественичка не пропусна да отбележи своите спомени и впечатления за растежа и развитието на училището, натрупани през последните няколко десетилетия, обхващащи периода от неговото създаване до наши дни.

Г-жа Ключкова дори направи прогноза, че НПГГС “Христо Ботев” – Велинград скоро ще има не само национална, но и международна значимост. На финала на пресконференцията тя връчи букет на директора инж. Стефан Шулев.

На мястото, където ще бъде изграден новият физкултурен салон бе извършен тържествен водосвет от отец Иван.

IMG_1779

След него кметът д-р Костадин Коев счупи ритуално бутилка шампанско в стрелата на багера, с което бе даден старт на строителните работи по проекта.

Последва първа копка от страна на градоначалника, изпълнителят инж. Иван Делчев и директорът инж. Стефан Шулев.

Тържествената проява на открито приключи с виртуозно изпълнение на песента “Хубава си, моя горо” от страна на възпитаничката на ВГ “Караоке” Нели Юсеинова.

IMG_1810

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА