С по-нисък среден добив приключи жътвата на ечемик в Русенско

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Жътвата на ечемик в Русенско приключи с по-нисък среден добив от миналата година. Общо 41 754 дка са засетите с културата площи в областта. Средният добив е 501 кг/дка, което може да се сравни с 543 кг/дка през предходната стопанска година при засети 55 122 декара. Това съобщи за БТА директорът на областната дирекция “Земеделие” в Русе Борислава Братоева.

73%  от пшеницата в региона вече е прибрана. Засети са общо 588 578 декара. Средният добив е 568 кг/дка, като през миналата година той е бил 610 кг/декар. Дъждовете в последните дни бавят жътвата на пшеницата и рапицата. В Русенско с маслодайната култура са засети 99 139 дка, като са прибрани 82%. Средният добив при рапицата е 288 кг/дка, като през 2017 г. са отчетени 319 кг/декар.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА