Реакцията на САЩ е непропорционална

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Наложеното от САЩ 20% мито върху вноса на черни маслини от Испания е непропорционална мярка. САЩ трябва да оттеглят антидъмпинговите мерки поради факта, че няма дъмпинг. Това заяви еврокомисарят по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган по време на пресконференция след заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство.

През юли Комисията по международна търговия на САЩ ще се произнесе по внесеното от страна на Испания и ЕС оплакване заради наложеното мито върху вноса на маслини. „Надявам се, че комисията ще потвърди, че оплакването на Испания и ЕС е основателно. Европейската комисия е готова да съдейства по всякакъв начин на испанските власти, за да се увери, че има справедливост и че необходимата информация ще достигне до отговорните институции, така че да няма несправедливо наложени мерки. Ако се наложи ще търсим помощ от Световната търговска организация в подкрепа на Испания.“, заяви еврокосимар Хоган.

„Всички колеги в Съвета на ЕС бяхме солидарни с испанския колеги и с действията, които Фил Хоган ще предприеме в следващите седмици.“, изрази подкрепа министър Румен Порожанов.

Четете още:

България остава ангажирана с бъдещето на ОСП, готова е да помага на Австрия

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА