„Мастър клас“ за култивиране на шафран започва през май

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова
1 Минути

„Мастър клас“ по обучение за производството, преработката и търговията с шафран започва в италианския град Акуила от 24 май. Курсът се организира от Агенцията за развитие на Търговската камара в сътрудничество с Консорциума за защита на шафран.

8 хил. лева е инвестицията в декар шафран
Цялото обучение продължава общо 27 часа, а уроците са разделени на две части, теоретични и практически, насочени към младите хора и земеделските производители, които искат да се научат на техники и дори “тайни” за засаждане, отглеждане, преработка, пакетиране и търговия с шафран.

У нас шафран вирее навсякъде

Курсът включва и най-малко три посещения в местните ферми и обхваща целия процес на производство – от събирането на цветя, до извличането на стигми, сушенето и опаковането на продукта.

 

Пълна информация за отглеждането на шафран и възможностите за реализация на най-скъпата подправка в света може да прочетете в следващия брой на списание Агрозона.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Паулина Йоргова е завършила икономика на аграрното производство в УНСС и вече повече от 20 години пише за бизнес и финанси, като селското стопанство винаги е било нейния любим ресор. Интересът към тази тематика е основната причина да стане част от екипа на „Агрозона“, където работи като главен редактор от април 2016 година. Развитието на българските села и животът на хората в тях са част от темите, които са свързани с личните и професионалните и интереси. Мечтае някой ден да се завърне към корените си в Добруджа и да работи за добруването на родния си край.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама