Сокът в Италия става с 20% съдържание на портокал

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Италия въвежда изискването за увеличаване на съдържанието на портокалов сок в безалкохолните напитки от 12% на 20%. Законодателството на Европейския съюз позволява това в регламент, който бе създаден за да насърчава продажбата на здравословни храни.

Правилото се отнася до напитките, на които е изписано наименованието „портокалов сок“. Според изследвания напитка с 20% съдържание на портокалов сок покрива ежедневната нужда от витамин С на човешкия организъм и съдържа различни фитохимикали, които може да имат позитивен ефект върху имунната система.

Решението ще има икономически ефект върху земеделските стопанства в Италия, като според изчисления консумацията на портокали от плодородните градини в страната ще се увеличи с 200 кг на година. Основните региони в страната, където се отглеждат портокали са Сицилия и Калабрия.

Промените ще трябва да бъдат направени до март 2018 г.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама