45,8 млн. лв. повече приходи от нощувки за година

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Приходите на местата за настаняване са се увеличили с 45,8 млн. лв. през февруари спрямо същия период на 2016 г. Това показват данни на НСИ. За ръстът от 7 % допринасят с 14 % повечето чужди граждани посетили страната и 0,2 % от българите.

През февруари в страната са функционирали 1 832 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 54.2 хил., а на леглата – 109.8 хиляди. В сравнение с 2016 г. общият брой на местата за настаняване, функционирали през периода, намалява с 2.3%, а на леглата в тях – с 1 %.

Общият брой на нощувките, регистрирани през втория месец на  тази година е 907.5 хил. или с 0.4% повече в сравнение с предходната година, като най-голямо увеличение (с 10.5%) има  в местата за настаняване с 3 звезди.

В хотелите с 4 и 5 звезди са реализирани 72.1% от общия брой нощувки на чужди граждани и 36.4% – на българи. При тези с 3 звезди са осъществени 20.9% от нощувките на чужди граждани и 34.3% – на българи, докато в останалите места те са съответно 7.0 и 29.3%.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА