Интер Експо Център: Детска дегустация на преработени продукти организира СППЗ

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Песни, балони и детски усмивки внесоха много радост в Изложбена зала 3 на Интер Експо център. Поводът беше организираната детска дегустация под мотото “Здрави и силни от малки”, организиран от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ) в изпълнение на програмата “Повишаване на потребителската култура”. Програмата има за цел да подкрепи изграждането на навици за здравословно хранене у децата и да стимулира храненето с плодове и зеленчуци, каза председателят на СППЗ Антоанета Божинова при откриването на детската дегустация.

IMG_1032

На събитието деца и родители можеха да опитат от детски серии лютеници, сокове и сладка, разработени от български фирми. Като истински холивудски звезди дечицата пристигаха по червен килим.

IMG_1042

IMG_1062

За малчуганите бяха организирани весели детски игри, които със закачки водеха двете готвачки-познавачки Ина Маслина и Лина Бабина. От тях децата научиха, че чушките са пълни с витамин С, морковите са полезни за очичките, а всички болести ги е страх от лукчето. Дечицата се упражниха в разпознаване на плодове и зеленчуци, сами разгадаха от какви продукти се приготвя лютеницата, танцуваха и се забавляваха много.

Анета Стефанова

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА