Замразеното пиле е струвало средно 4,03 лв/кг на едро през последната седмица

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

Средните цени по веригата на предлагане на пилешко месо за страната в периода 21-и – 28-и октомври остават без съществена промяна спрямо предходната седмица, сочат данните на земеделското министерство.

Средната цена на едро на замразеното пиле за страната е 4,03 лв./кг, което е с,2% повече в сравнение с предходния седмичен период. По тържищата стойността е варирала между 3,82 лв./кг в Плевен и 4,65 лв./кг в Бургас. В пет области е регистриран ръст на цените. В четири от тях то е с по 0,3%, а в Бургас – 5,7%. Спад в цената на едро има в три от областите – от 0,2% до 1,5% (Сливен).

През посочения период цените на дребно на замразеното пиле в големите търговски вериги са средно с 0,66 лв./кг по-високи от тези на едро. Разликата достига до 0,99 лв./кг в Русе. В Бургас обаче средната цена на продукта във веригите е с 0,03 лв./кг по-ниска от тази на едро.

За изминалата седмица средната цена на дребно на замразеното пиле в другите търговски обекти е с 0,83 лв./кг по-висока от стойността на едро.

Охладеното пиле на едро по тържищата е на цени от 4,04 лв./кг (в Пазарджик) до 4,67 лв./кг (във Варна). Благоевград е регистриран ръст на цената с 4,8%. Средната цена на едро за страната се покачва с 0,2%, до 4,42 лв./кг

Стойността на дребно на охладеното пиле в търговските вериги варира от 4,44 лв./кг в Разград, Силистра, София и Търговище до 5,10 лв./кг в Пазарджик и Смолян. В дванадесет области има поевтиняване на продукта. В единадесет е с по 1,1%, а в Благоевград – с 2,9%. Поскъпване в големите търговски вериги е отчетено в три области и е в диапазона 1,1 – 4,4%. Цената на охладеното пиле на дребно у нас е средно  4,74 лв./кг в големите вериги, което представлява спад 0,2% на седмична база.

В по-малките търговски обекти цените на охладеното пиле са били между 4,64 лв./кг в София и 5,35 лв./кг в Габрово, Ловеч и Плевен.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА