1000 малки фирми в България ще получат 100 млн. евро по първото споразумение по Планa за инвестиции за Европа

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и СИБАНК сключиха първото споразумение по Програмата за конкурентоспособност на предприятията и на малките и средните предприятия (COSME) в България, съобщават от българския офис на ЕК. Програмата е механизъм на ЕС за финансиране на МСП с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инвестиции, чрез който Европейската комисия и Групата на Европейската инвестиционна банка осъществяват Плана за инвестиции за Европа.

Благодарение на споразумението през следващите три години СИБАНК ще може да предостави на малки и средни предприятия в България заеми на обща стойност 200 милиона лева (около 100 милиона евро), става ясно от съобщението. Заемите ще се отпускат с гаранция от ЕИФ по програма COSME с финансова подкрепа от Европейската комисия и банката ще може да предложи допълнително финансиране при изгодни условия на повече от 1000 малки и средни предприятия.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА