Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов призова студентите и преподавателите от Университета по хранителни технологии в Пловдив с общи усилия на научната общност, бизнеса и държавата да бъдат начертани нови хоризонти за развитие на българската хранителна индустрия, предават от пресцентъра на МЗХ. Зам.-министърът е присъствал на откриването на новата академична година. С поздрава си към бъдещите професионалисти в хранително-вкусовата промишленост той е акцентирал, че е добре още от сега да осъзнаят високата отговорност, която ще носят за нейното развитие и асортиментно разнообразие, както и за утвърждаване и гарантиране на високото качество на българските хранителни продукти.
Заместник-министърът е подчертал, че за екипа на Министерство на земеделието и храните това е от особена важност, тъй като основен негов приоритет е подпомагане модернизирането на преработвателната индустрия у нас, за да продължат българските хранителни продукти да отговарят на все по-високите изисквания за качество и безопасност, става ясно от съобщението на МЗХ. Доц. Костов припомни, че предвид тези приоритети в Програмата за развитие на селските райони и за предходния, и за настоящия програмен период до 2020 г. са заложени множество възможности за разрастване на технологичната мощ на българската хранителна индустрия и на младите хора е отредено да ги развиват.
От министерството отбелязват като истински радващ факта, че преподавателите и академичното ръководство на университета имат трайна ориентация към използване на богатите възможности на проектните и програмни инструменти за разнообразяване на учебния процес и модернизиране на лабораторните и производствени учебни звена. По думите на Костов всичко това дава основания висшето училище да бъде приеман за надежден източник на кадри и партньор за бизнеса и управлението в общия стремеж за издигане на технологичното ниво на българското земеделие с помощта на науката и нейните достижения.