280 комбайна и 950 броя друга техника прибират реколтата в Добричко

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

В област Добрич след техническа проверка да жънат са допуснати 280 комбайна и още 950 броя друга техника като трактори и камиони с ремаркета, информира началникът на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”в Добрич Дарин Димитров, предава “Фокус”. Ежедневно се извършват проверки за спазване на забраната за опалване на стърнища и растителни отпадъци, съгласно Закона за опазване на земеделските земи.

Във всички 8 общини на областта тече кампания по събиране на зърнената реколта. До момента общо са ожънати над 70 хил. дка като 30 хил. от тях са с пшеница, останалите с ечемик.

Ежегодно кметът на Добрич издава заповед за  извършване на проверка на електропроводите, които пресичат житни, горски и паркови площи, и провеса на проводниците на територията на общината с цел предотвратяване на пожари. Забранено е паленето на огън и изграждането на лагери извън обособените места. Паленето на стърнища, суха трева и слама по слоговете и крайпътните ивици също е забранено.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА