Минимум четири печата трябва да има на различни места върху месото, за да бъдат доказани произхода и качеството му. Това пише agronews.bg, цитирайки представители на Асоциацията на овцевъдите в България. Наличието на печати върху агнешкото месо гарантира произхода на продукта и неговото качество. Председателят на Националната овцевъдна асоциация в България, Бисер Чилингиров, потвърди за Дарик, че не очаква поскъпване на агнешкото месо за Великден. Той призова да се купува агнешко директно от фермите, за да проследи по-лесно произхода на месото и неговото качество.
„Сигурен съм, че българско агнешко ще има на трапезата на тези хора, които си го закупят от фермите или от такива магазини, където се вижда, че произходът е от България. Вярно е, че ще има вериги, които ще предлагат замразено месо и българинът, за да не се занимава, ще хване това агнешко, но уверявам – цените няма да са надути, имаме добри цени – има износ, има конкуренция, важното е българинът да се насочи към правилния магазин, към правилния щанд“, обясни Чилингиров.
В момента на българския пазар се вкарва агнешко месо от различни държави от Европейския съюз и трети страни.