Минимум четири печата трябва да има качественото агнешко

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Минимум четири печата трябва да има на различни места върху месото, за да бъдат доказани произхода и качеството му. Това пише agronews.bg, цитирайки представители на Асоциацията на овцевъдите в България. Наличието на печати върху агнешкото месо гарантира произхода на продукта и неговото качество. Председателят на Националната овцевъдна асоциация в България, Бисер Чилингиров, потвърди за Дарик, че не очаква поскъпване на агнешкото месо за Великден. Той призова да се купува агнешко директно от фермите, за да проследи по-лесно произхода на месото и неговото качество.

„Сигурен съм, че българско агнешко ще има на трапезата на тези хора, които си го закупят от фермите или от такива магазини, където се вижда, че произходът е от България. Вярно е, че ще има вериги, които ще предлагат замразено месо и българинът, за да не се занимава, ще хване това агнешко, но уверявам – цените няма да са надути, имаме добри цени – има износ, има конкуренция, важното е българинът да се насочи към правилния магазин, към правилния щанд“, обясни Чилингиров.
В момента на българския пазар се вкарва агнешко месо от различни държави от Европейския съюз и трети страни.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама