Меморандум за безопасността на храните е приоритет за България и Казахстан

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Казахстан познава много добре българските продукти, заради отличните им качества, каза министърът на земеделието Димитър Греков по време на официална среща с казахстанския заместник-министър на труда Кайрат Абсатаров, предава пресцентърът на МЗХ. „България има установени връзки с Казахстан, но е необходимо нашето сътрудничество да се разшири и доразвие”, отбеляза още Греков.

Страната ни може да съдейства с богата си селекция на пшеница и като цяло с широката генетична база от семена, доказали качеството си на европейско ниво. Зеленчукопроизводството, хранително-вкусовата промишленост и машиностроенето са други сфери, където успешно можем да сътрудничим. Греков каза също: „България има сериозно намерение по отношение на развитието на двустранните отношения и доказателство за това е поканата за посещение, която съм отправил към министъра на земеделието на Казахстан и към неговия заместник-министър. Ние сме готови да започнем работа по конкретни меморандуми, които да бъдат подписани”. Като приоритет беше отбелязано съставянето на меморандум по отношение на безопасността на храните. Той ще осигури по-широк и регламентиран достъп на български стоки до азиатските пазари и достъп на казахстански стоки до европейските потребители.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА