Министър Греков и френският му колега обсъдиха нови форми за сътрудничество

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Нови форми на сътрудничество в областта на земеделието между България и Франция обсъдиха министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков и министърът на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите на Република Франция Стефан Льо Фол по време на среща в Париж, Франция. Двамата подписаха споразумение за назначаването на Стефан Робер, френски съветник към министъра на земеделието и храните на България в Министерство на земеделието и храните.Това е една от стъпките за засилване на връзките между Франция и България в областта на земеделието”, каза министър Греков. „България вече е ползвала опита на Франция чрез съветник в периода 2004 – 2009 г. като дейността му е била насочена основно по време на преговорите по реформата на Общата селскостопанска политика. Френският съветник ще ни оказва съдействие в областта на земеделието, хранителната промишленост и селските райони”, коментира министър Греков.

На срещата двамата министри обсъдиха още Общата селскостопанска политика за периода 2014-2020 г. и обмена в областта на селекцията и репродукцията в животновъдството и по-специално в овцевъдството, където вече имаме стартирали проекти. Министър Греков и френският министър се договориха за обмен на студенти и ученици от средни професионални земеделски училища.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА