Министър Танева ще се срещне с френския си колега Стефан Льо Фол

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще се срещне с министъра на земеделието, хранително–вкусовата промишленост и горите на Франция Стефан Льо Фол, в рамките на своето посещение на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l’Agriculture) 2015” в Париж. Министерство на земеделието и храните ще участва за пета поредна година със собствен щанд, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Българският щанд ще бъде открит от министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Министерството ще бъде представено с щанд, наподобяващ българският бит и култура. Гостите и посетителите на изложението ще могат да дегустират характерни за страната ни български продукти и напитки, като: приготвена на място традиционна българска баница, кисело мляко и млечни продукти, био вино, розови продукти, патешки пастети, сладка, био плодове, млечен и черен шоколад ръчна изработка с био роза дамасцена и др.

Страната ни се представя с общо 9 фирми изложителки. Форумът, който се състои за 52-ри пореден път, тази година ще се проведе в периода от 21 февруари до 1 март 2015 г. Той е с имидж на едно от най-значимите изложения в областта на животновъдството и генетиката, земеделието, зеленчукопроизводството, гастрономията, зеления туризъм и пр. Традиционно в него се представят над 10 000 чуждестранни изложители и се посещава от над 700 000 гости.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама