Винария 2013 г. раздаде традиционните винени оскари

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Наградите „Златен Ритон“ или по известни в тези среди като най-престижите награди, асоциирани единствено с наградите оскар, за поредна година отличиха най-добрите във винения бранш. Наградите „Златен Ритон“ са общо 6, в три направления  за бели, розови, червени вина – за нови реколти и за бели ,розови и червени вина от старите реколти. Безспорен шампион тази година е Винпром пещера, която спечели 3 от общо 6те награди, разказаха за Агрозона от пресцентъра на международния Панаир в Плодвид.

Отличията са за „Домейн Пещера  Совиньон блан Тракийска низина“ – от групата на белите вина от последна  реколта, „Домейн Пещера розе Тракийска низина“ – от групата розови вина от последна реколта, и „Домейн Пещера розе Тракийска низина 2010 г.“ – от групата розови вина от по-стари реколти.  Това е „голям шлем“, каза изпълнителният директор на „Винпром Пещера“ Иван Папазов, след като получи третата статуетка.

По време на Бала „Нощта на златния Ритон“ вчера журито раздаде  109 златни медала – 86 за вина, 14 за ракии, 7 за бренди и 2 за уиски. Сребърните медали са 16 – 8 за вина, 4 за ракии, 2 за мастика, по един за мента и водка.  В комисиите влизаше елитът на дегустаторите от България, както и 8 чуждестранни експерти, двойно повече в сравнение с миналата година, съобщиха от пресцентъра на панаира.

Повече за Винария 2013 четете в априлския брой на списание Агрозона.

Диляна Хараланова

На снимката: Директорът на „Винпром Пещера“ Иван Папазов получава първия Златен ритон. Призът е връчен от изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА