91% по-малко ечемик изнесен от Варненското пристанище до момента

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

56,2 хил. тона пшеница са изнесени през варненското пристанище през последната седмица, експорт на ечемик и рапица не е реализиран, сочат оперативни данни на земеделското министерство. От 4-ти юли до 21-и август на настоящата пазарна година има ръст на изнесеното количество пшеница и рапица съответно с 39,6% и 35,1% на годишна база. Противоположни са данните за изнесения от страната ни ечемик от пристанището, който е с 91,2% по-малко спрямо същия период на миналата година.

През „Пристанище Бургас“ ЕАД износ на пшеница, ечемик и рапица не е отчетен. От там не е реализиран износ на слънчоглед и царевица от началото на 2015/16 пазарна година до момента.

Що се отнася до царевица и слънчоглед – от Варна те не се изнасяни. За времето от началото на септември миналата година до 21-и август тази година през пристанищната инфраструктура е изнесена с над 45% по-малко царевица на годишна база – общо 602 939 тона, а на слънчоглед – с почти 19% по-малко или общо 165 225 тона.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама