По два маршрута

БДЖ предлага разходка с парен локомотив за 24-и май

влак локомотив БДЖ
Автор: Агрозона
Споделена0

Държавните железници предлагат възможност за пътуване с парен локомотив по два маршрута на празничния 24-и май. Могат да се възползват пътници от столицата и от града под тепетата, а празничната композиция  е назована „Тракийски романс“.

Своя дебют по направлението София – Пловдив – София и Пловдив – Хисаря – Пловдив ще направи локомотивът 05.01, управляван от популярния инженер и машинист Ангел Алексиев, съобщават от БДЖ. За да е още по-атрактивно пътуването, в състава на влака ще бъде включен вагонът на Борис ІІІ от композицията „Корона експрес“ като той ще бъде посещаван като музей на колела.

Всеки пътник ще има сувенири от пътуването, а след спирането на влака ще може да се качи в парната машина, да се изцапа с въглища и да си направи снимка пред горящата горивна камера, обещават от държавните железници.

Цената за двупосочно пътуване София – Пловдив – София е 59 лв., еднопосочните билети са по 39 лв., а разходката с парния локомотив от Пловдив до Хисаря и обратно ще струва 28 лв. Децата до 7 годишна възраст пътуват безплатно в скута на родителите си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *