7 кг мед по-малко добив от пчелно семейство в област Търговище

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Седем килограма по-малко мед от пчелно семейство са добили пчеларите от област Търговище през миналата година, съобщава БНР като се позовава на Областната служба земеделие. Причина за ниските добиви са неблагоприятните климатични условия. Въпреки това добитите количества висококачествен мед надхвърлят 376 тона.

Председателят на общинския съюз на пчеларите в Търговище Елена Стоилова посочва, че в областта има регистрирани над 26 хиляди пчелни семейства и няколко десетки пчелари. По думите й те посрещат с надежда новата стопанска година и днешния празник на пчеларите и разчитат тази година да е по-силна и по-плодородна. Стоилова посочва, че по-ниските добиви са повишили малко цената на пчелните продукти, но не достатъчно, че пчеларите да  живеят по-спокойно, тъй като разходите не са никак малки.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама