474 проекта са одобрени в конкурса “Обичам природата и аз участвам”

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

474 проекта на общини и кметства, училища и детски градини са били одобрени в конкурса “Обичам природата и аз участвам” в рамките на ежегодната национална кампания „Чиста околна среда“. Кампания се провежда от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за 17-та поредна година, съобщават от МОСВ.

Бенефициенти в нея са общини и кметства, които получават финансиране в размер до 10 000 лева и училища, детски градини, Центрове за подкрепа за личностно развитие и Обединени детски комплекси с финансиране в размер до 5000 лв. С решениe на Управителния съвет на ПУДООС ежегодно се определя ресурс от 3,5 млн. лв. за най-оригинален и екологично-познавателен проект. Тази година финансиране от 10 000 лева ще получат 232 проекта на общини и кметства , от общо 901 постъпили предложения, 132 проекта на детски градини (от 426 постъпили предложения) и 110 проекта на училища (от 506 постъпили предложения) на територията на цялата страна.

В рамките на Националната кампания „За чиста околна среда“  се изграждат детски площадки, облагородяват се обществени площи, създават се зони за отдих, спортни площадки, класни стаи на открито, издаване на информационни брошури, дипляни, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия, създаване на екокътове и др.

Крайният срок за изпълнение на дейностите по одобрените проекти за общини и кметства е до края на месец ноември 2020 г., а за училищата – до края на октомври 2020 година. И тази година РИОСВ – Пловдив ще участва активно като партньор на националната кампания, като обектите ще се реализират със съдействието и под контрола на екоинспекцията.

Класирането за 2020г. може да откриете онлайн на сайта на МОСВ и ПУДООС ТУК

 

Снимки: РИОСВ- Пловдив

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама