Почти 4 пъти са увеличени реколтираните площи с бобови култури (зрял фасул, леща, грах-зелен и др.) през 2015 г. в сравнение с 2014 г. в резултат на схемите и мерките за подпомагане като достигат до 9 920 ха, става ясно от предварителна информация, публикувана от МЗХ.
С 46% повече или около 43,9 хил. ха са реколтираните площи със зеленчуци през миналата година, като за отглеждане на зеленчукови култури са използвани общо около 45 хил. ха.
По предварителни данни продукцията от зеленчуци е с 18% повече спрямо предходната година и достига 620 хил. тона. Оранжерийното производство е малко над 100 хил. тона. Най-много са произведените картофи – 164.7 хил. тона, домати – 122 хил. тона, краставици и корнишони – 51 хил. тона. Увеличение има при производството на пипер – над 43% спрямо 2014 година като достига 71.5 хил. тона. Производството на култивирани гъби възлиза на 2 516 тона.
От министерството посочват, че окончателните данни ще бъдат публикувани на 30-и май 2016 година.