38 проверки от горски инспектори са извършени от РДГ-Ловеч

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Екипите на горски инспектори са извършили 38 проверки на 8-и януари 2015г. в района на РДГ- Ловеч, съобщава пресцентърът на МЗХ. Проверени са общо 23 бр. превозни средства, транспортиращи дървесина в т.ч. 10 МПС и 13 каруци. Инспектирани са 4  сечища и 3 физически лица, осъществяващи дейности в горските територии. Проверката е обхванала 7 кочана с превозни билети за транспортиране на дървесина представени за отчет в РДГ-Ловеч. Констатирани са нарушения и са съставени 18 акта по Закона за горите за транспортиране на 13 пр. м3 дърва за отопление. Задържани са 1 пр.м3 дърва за отопление.

На същия ден в землището на гр. Койнаре община Червен бряг, контролиращите органи са заловили 6-ма нарушители, транспортиращи с 6 конски каруци с незаконно добита дървесина. На нарушителите са съставени общо 14 акта по ЗГ като по случая е образувано досъдебно производство от органите на МВР.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама