3 хил. билета за любителски риболов за седмица

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Близо 3 хил. билета за любителски риболов е издала Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за седмица, а 28 са издадените удостоверения за стопански риболов за времето от 16-и до 22-и септември  2016 г., съобщават от пресцентъра на агенцията.

За седмица, след направените проверки, са иззети 44 кг. риба. От тях 4 кг. са унищожени, а останалата е върната във водоемите. Конфискувани са и мрежи – 1 500 метра , гумена лодка, гребла, въдици, макари и други риболовни принадлежности. Броят на извършените проверки е 157, а съставените актове в следствие от тях наброяват 4 – за установяване на административно нарушение.

И нещо любопитно – пъстърва и домати съчетава Тракийският университет. ВУЗ-ът има в сградата си рибовъдна ферма за пъстърви, която предстои да бъде реновирана през следващата година. Повече – четете ТУК.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements