28% скок в цената на зелената салата за седмица

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

С 28% до 1,15 лв за брой е поскъпнала зелената салата през предходната седмица спрямо периода 16-20 януари, сочи статистиката на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. С 11% е скокът при репите до 90 ст/бр., а почти 6% – при морковите до 1,10 лв/кг. Толкова е поскъпването и при мандарините, с 4% (1.54 лв/кг) повече е струвал килограм киви на едро. 2% до 1,97 лв/кг е поскъпването при лимоните.

При основните хранителни продукти няма съществени седмични изменения в цените. Най-скъпо са плащали за килограм захар във Враца, където цената е достигала до 1,84 лв/кг, а най-евтино – в Бургарс – 1,20 лв/кг. Цената на ориза на места в столицата е била 3 лв/кг, а 50% по-ниска е била в Смолян. Брашното тип “500” е било с най-висока максимална стойност в София – 1,15 лв/кг, а с най-ниска – в Добрич – 0,61 лв/кг. До 2,35 лв/литър е достигало слънчогледовото олио във Враца, а до 1,90 лв/литър в Сливен. Най-високата цена за яйце на едро е регистрирана в столицата – 23 ст, а най-ниска е била максималната цена в Хасково и Ямбол – 17 ст. В Бургас е отчетена най-ниска максимална стойност на кашкавал “Витоша” – 8,20лв/ кг, а на кравето сирене – в Добрич – 5,17 лв/кг. Най-висока е била цената на кашкавала в обекти в обекти в София – 13 лв/кг, а на сиренето – 8,24 лв/кг в Сливен.

 

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА