С 28% до 1,15 лв за брой е поскъпнала зелената салата през предходната седмица спрямо периода 16-20 януари, сочи статистиката на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. С 11% е скокът при репите до 90 ст/бр., а почти 6% – при морковите до 1,10 лв/кг. Толкова е поскъпването и при мандарините, с 4% (1.54 лв/кг) повече е струвал килограм киви на едро. 2% до 1,97 лв/кг е поскъпването при лимоните.
При основните хранителни продукти няма съществени седмични изменения в цените. Най-скъпо са плащали за килограм захар във Враца, където цената е достигала до 1,84 лв/кг, а най-евтино – в Бургарс – 1,20 лв/кг. Цената на ориза на места в столицата е била 3 лв/кг, а 50% по-ниска е била в Смолян. Брашното тип “500” е било с най-висока максимална стойност в София – 1,15 лв/кг, а с най-ниска – в Добрич – 0,61 лв/кг. До 2,35 лв/литър е достигало слънчогледовото олио във Враца, а до 1,90 лв/литър в Сливен. Най-високата цена за яйце на едро е регистрирана в столицата – 23 ст, а най-ниска е била максималната цена в Хасково и Ямбол – 17 ст. В Бургас е отчетена най-ниска максимална стойност на кашкавал “Витоша” – 8,20лв/ кг, а на кравето сирене – в Добрич – 5,17 лв/кг. Най-висока е била цената на кашкавала в обекти в обекти в София – 13 лв/кг, а на сиренето – 8,24 лв/кг в Сливен.