2017 г. ще започне с прием по инвестиционната подмярка 4.1.2 и консултантската 2.1.2

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Следващата година започва с прием по консултантската мярка за малки земеделски стопани 2.1.2 и инвестиционната 4.1.2 от Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства, сочи индикативния график за приема по ПРСР, качен на сайта на Министерството на земеделието. Конкретни дати за приемите обаче все още не са уточнени.

Съфинансирането по първата е до 100% като един фермер може да получи средства еквивалентни на 1 500 евро за една година. Кандидатстването ще приключи през февруари.

По подмярката за инвестиции в стопанствата от тематичната подпрограма съфинансирането ще е между 60 и 80%, а един проект може да е на стойност до 25 000 евро. Приемът и тук ще приключи през февруари.

През втория месец на годината ще тече прием по подмярка 7,3 за широколентова инфраструктура – създаване, подобряване, разширяване. За февруари е планирана и Подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие.

Агроекологичната мярка е предвидено да бъде отворена през март, а приемът по нея да приключи през май. За този месец са планирани и приеми по Мярка 11 “Биологично земеделие”, Мярка 12 „Плащания по „Натура-2000” и Рамковата директива  за водите“, както и по мерки 13  и 14 – за райони със специфични ограничения и за хуманно отношение към животните.

През април по примерния към момента график се приемат документи по Подмярка 19.3  „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА