1490 метра браконерски мрежи са извадени от водите на 3 водоема

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Проверка на ИАРА е установила също нерегламентиран превоз и търговия на риба

Инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ град Бургас извършиха съвместна проверка със служители от Четвърто РУ към ОДМВР Бургас. Проверката беше извършена на язовир „Мандра“, през тъмната част от денонощието, по време на издадена забрана за риболов заради пролетно-лятното размножителния период.

По време на проверката бяха установени 1150 м мрежи, поставени в работно положение. Уловената в тях риба от вида сребриста каракуда – 260 кг е дарена на Зоопарк Бургас за храна на рибоядните обитатели. Мрежите за иззети за унищожаване, съобщиха от ИАРА.

Проверка на язовир „Жребчево“

Инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ град Сливен и град Стара Загора извършиха проверка през тъмната част на денонощието на язовир „Жребчево“ м. „Кавалджиевия гьол“,   общ. Нова Загора. Открити и извадени от водата са 2 броя мрежи, с дължина 140 м, поставени в работно положение. Уловената в мрежите риба от вида платика – 10кг  и шаран- 7кг, е освободена и върната във водата.

Проверка на езеро Дуранкулак

Контролни органи на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Добрич извършиха рутинна проверка на езеро Дуранкулак с патрулна лодка  ИАРА 30. В хода на проверката от водите на езерото са извадени  200 м мрежи и улов в тях на риба от вида щука – 1бр., лин – 1 бр. и сребриста каракуда – 3 бр. Рибата е освободена и върната обратно в езерото, а мрежите са иззети за унищожаване.

Проверка в град Севлиево

При извършена проверка в град Севлиево за нерегламентиран превоз и търговия на риба, инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ град Габрово, съвместно с доброволни сътрудници, установиха лице, извършващо продажба на риба без необходимите документи. Съставени са актове за нарушаване разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури). Иззети са електронна везна и близо 50 кг риба. Със съдействието на Община Севлиево, рибата е дарена на домове за стари хора в региона.


Още по темата:

Утре влиза в сила забрана за улов на пролетно-лятно размножаващи се риби

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА