1198 проверки са извършени през последните две седмици по Северното Черноморие

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Общо 1198 проверки са извършени през последните две седмици по Северното Черноморие. Проверките са извършени от инспекторите от „Фискален контрол“ към териториалната дирекция на НАП във Варна, подкрепени от колеги от вътрешността на страната. Установени са 86 административни нарушения, като 70 от нарушенията са за разлика в касовата наличност и отразеното на фискалните устройства. В 15 от проверените обекти е установено, че търговците не отчитат всички продажби на касовите апарати и не издават фискални бонове на клиентите.

За това нарушение 5 обекта са запечатани за срок до 30 дни, а за останалите също са издадени заповеди за запечатване. Сред запечатаните обекти е и заведение за бързо хранене в центъра на морската столица, където при физическо наблюдение „тайните клиенти“ от НАП са установили, че не на всички клиенти се издават фискални бонове. Заведението е запечатано за срок от 7 дни.   При осъществения контрол данъчните откриват още, че механа в с. Шкорпиловци осъществява дейността си без наличието на касов апарат. Механата е запечатана и предстои на търговеца да бъде наложена парична глоба, чийто размер може да достигне 10 000 лева.

От НАП Варна напомнят на търговците, че освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.
От началото на юли фискалните агенти на НАП са извършили  проверки на над 3000 транспортни средства, като са проследили движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия, на стойност над 2.5 млн. лева.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА