1 919 проекта продължават надпреварата за финансиране по подмярка 6.3

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

1 919 проекта по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ , класирани с не по-малко от 26,82 точки по критериите за подбор продължават надпреварата за финансиране. Това стана ясно след като приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения от втория прием от ПРСР 2014 – 2020 г. Тяхната финансова стойност в размер на 28,785 млн. евро, покрива до 131 % от бюджета по процедурата. Те подлежат на оценка за административно съответствие и допустимост на разходите, както и на техническа и финансова оценка.

По време на прием постъпиха 2 459 проекта със заявена финансова помощ от 36,885 млн. евро при бюджет в размер на 22 млн. евро. Размерът на безвъзмездната финансова помощ за един проект е левовата равностойност на 15 000 евро, припомнят от Държавен фонд “Земеделие”.

Проектните предложения са оценени и класирани спрямо броя получени точки по критериите за подбор. Резултатите от работата на оценителната комисия за извършване на предварителния ранкинг, след разглеждането на получените възражения от Управляващия орган на ПРСР, са публикувани на сайта на фонда.

Всеки кандидат по подмярката може да  провери заявените и присъдените от Разплащателна агенция и от Управляващия орган на ПРСР точки. При предварителната оценка ДФ „Земеделие“- РА се е придържала стриктно към утвърдените насоки за кандидатстване на МЗХГ.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама