Млад разградчанин разширява пчелина си с проект по подмярка 6.3

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Разградчанинът Кирил Неделчев изпълнява проект подкрепен от Програмата за развитие на селските райони чрез подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства”, съобщиха от Единния информационен портал за европейските и структурни инвестиционни фондове.

Общата стойност на проекта е 29 337 лева, които са изцяло безвъзмездни за бенефициента.

Дейностите включват развитие на стопанството в секторите пчеларство и растениевъдство

Ще бъде увеличен броя на пчелните семейства, като се запази и стопанисването на земеделската земя. За това фермерът ще възпроизведе необходимият брой нови пчелни семейства чрез собствена развъдна дейност.

За подобряване качеството на добиваната продукция и спазване на изискванията за качеството на храните и модернизиране на цялостната дейност, ще бъде закупено оборудване за пчеларството: вана за разпечатване на пчелни пити, восъкотопилка и матуратор. Ще бъдат създадени и нови 5 декара насаждения от лавандула.

лавандула, фестивал, Agrozona.bg

Общо в рамките на проекта ще се полагат грижи за отглеждането на 140 пчелни семейства, над 11 декара лавандула и близо 4 дка ечемик.

Дейностите по проекта се очаква да приключат до края на март 2026 година.

Областен информационен център – Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама